Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

(ΡΕ)ΣΑΛΤΟ ΜΟΡΤΑΛΕ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΏΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

Η καλή μέρα λένε από το πρωϊ φαίνεται. Στην περίπτωση της ημέρας δράσης για την μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου όμως, φάνηκε από την προηγούμενη το απόγευμα. Σε μια προκλητικότατη αστυνομική επιχείρηση επικοινωνιακού τύπου η αστυνομία εισέβαλε μαζικά στον κοινωνικό και πολιτικό αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του αντιεξουσιαστικού στεκιού ΡΕΣΑΛΤΟ στο Κερατσίνι το απόγευμα του Σαββάτου 5 Δεκέμβρη.

Χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και με μόνο εύρημα μερικές δεκάδες μπουκάλια από το μπαρ που κάθε στέκι έχει, το πετρέλαιο θέρμανσης της σόμπας του και την εργαλειοθήκη του, οι φωστήρες του Χρυσοχοϊδη, ανακοίνωναν περιχαρής την νέα μεμονωμένη σκευωρία υπ’ αριθμόν ….. ακόμη και εμείς που το παρακολουθούμε χάσαμε το μέτρημα.

Συνέλαβαν 12 άτομα που παραβρίσκονταν σε δημόσια συζήτηση σχετική με τον Δεκέμβρη του 2008 τα οποία και παρέπεμψαν με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν την κατασκευή εκρηκτικών μέσα από εντελώς αστεία ευρήματα.

Με πολύ συνοπτικές διαδικασίες μας είπαν δηλαδή ότι όποιο στέκι νεολαίας έχει σόμπα θα μπορεί να κατηγορηθεί για το πετρέλαιο της για αυτό καλά θα κάνει να χρησιμοποιεί ηλεκτρικό καλοριφέρ.

Όποιο στέκι νεολαίας έχει μπαρ, καλά θα κάνει να μην σερβίρει ποτά αλλά μόνο νεράκι της βρύσης. Και καλού κακού σε πλαστικά ποτηράκια.

Όποιο στέκι νεολαίας έχει εργαλειοθήκη, να την εξαφανίσει και για κάθε μερεμέτι να καλεί εργολάβο οικοδομών.

Με την λογική του Χρυσοχοϊδη και της χούντας των εισαγγελέων που τελικά παρέπεμψαν τους 12 συλληφθέντες, όχι μόνο κάθε στέκι, αλλά και κάθε γραφείο πολιτικής οργάνωσης ή ακόμη και κάθε σπίτι τυχόν διαθέτει τα παραπάνω «ύποπτα» αντικείμενα κινδυνεύει με αστυνομική επέμβαση.

Η αστυνομική αθλιότητα συνεχίστηκε στους δρόμους του Κερατσινίου, με το κυνηγητό και τον ξυλοδαρμό των συγκεντρωμένων κατοίκων και αλληλέγγυων που πήγαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το αστυνομικό τμήμα που κρατούνταν οι συλληφθέντες του Ρεσάλτο.

Από την αστυνομική επίθεση, οι διαμαρτυρόμενοι σκόρπισαν σε διάφορα σημεία της πόλης και 42 από αυτούς μπήκαν στο δημαρχείο Κερατσινίου για να προστατευτούν από το άσυλο.

Ωστόσο ούτε εκεί ήταν ασφαλής. Παρά την παρουσία δημοτικών συμβούλων πρώην και νυν και παρά την ρητή άρνηση του δημάρχου και των αντιδημάρχων που παραβρέθηκαν στον χώρο, η αστυνομία εισέβαλε και μέσα στο δημαρχείο ενώ διεξάγονταν διαπραγματεύσεις και συνέλαβε και τους 42.

Τους φόρτωσε με κατηγορίες για διατάραξη οικιακής γαλήνης αν και ακόμη και ο δεξιός δήμαρχος Μελάς, ο κατεξοχήν αρμόδιος δηλαδή, αρνήθηκε να ζητήσει σχετική δίωξη.

Για να γίνει πιο πιστευτό το αστυνομικό σενάριο, φωτογράφος της ασφάλειας κατέβηκε στο δεύτερο υπόγειο του κτιρίου του δημαρχείου και τράβηξε μερικές φωτογραφίες από αποθηκευμένο παλαιό εξοπλισμό του δήμου, εμφανίζοντας το ως «κατεστραμμένο από τους ταραξίες εξοπλισμό».

Την επόμενη μέρα σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο με απόφαση που πάρθηκε κατά πλειοψηφία (πλην των ψήφων των συμβούλων του ΚΚΕ που πρότειναν άλλο ψήφισμα) κατήγγειλαν την αστυνομική εισβολή και τις συλλήψεις τόσο στο ΡΕΣΑΛΤΟ όσο και στο δημαρχείο. Είναι απόλυτα σαφές ότι ο δήμος Κερατσινίου δεν ζήτησε την αστυνομική επέμβαση και κατοχή του Κερατσινίου από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Και το αποκορύφωμα ήταν ότι ο Χρυσοχοϊδης κατάφερε να την βγει από … τα δεξιά ακόμη και από τον νεοδημοκράτη δήμαρχο Μελά αλλά και την τοπική δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ που κατήγγειλαν την αστυνομική επιχείρηση.

Ακόμη παραπέρα μια περίεργη υπόγεια κόντρα ξέσπασε και μέσα στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ σε ανώτερο επίπεδο, καθώς μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και τα παιδιά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και αντιπροέδρου της βουλής, Γρ. Νιώτη ο οποίος τελικά έφτασε στο σημείο να λοιδωρείται από τα παπαγαλάκια της ασφάλειας του Χρυσοχοϊδη, για να αναγκαστεί να απαντήσει οργισμένα, σχετικά με τις προσωπικές πολιτικές επιλογές των υιών του που δεν ταυτίζονται καθόλου με τις δικές του.

Μοναδικός υπερασπιστής του θλιβερού υπουργού Προστασίας, το ΛΑΟΣ.

Η συνέχεια δόθηκε στο δικαστικό μέγαρο του Πειραιά όπου τελικά η τυφλή δικαιοσύνη «έριξε άπλετο φως» στην υπόθεση της βαριοπούλας και του μπουκαλιού της μπύρας, απαγγέλοντας βαρύτατες κατηγορίες στους συλληφθέντες αγωνιστές του ΡΕΣΑΛΤΟ, με εξοντωτικούς περιοριστικούς όρους προσωρινής αποφυλάκισης που ξεκινάνε από τις 3.000 ευρώ και φτάνουν στις 10.000!
Ιδιαίτερα σκληροί οι όροι που απαγγέλθηκαν και στον ιδιοκτήτη του κτιρίου του ΡΕΣΑΛΤΟ ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ.
Ούτε ο Χριστοφοράκος δεν κοστολογήθηκε τόσο ακριβά όταν αφέθηκε ελεύθερος για να μεταναστεύσει στο σαλέ του στην Γερμανία.
Είναι συνεπώς προφανής η μεθόδευση του κράτους.

Η τρομοκράτηση των κοινωνικών χώρων του κινήματος, μέσω της σκληρής ποινικοποίησης ακόμη και των στοιχειωδών πρακτικών λειτουργιών που μπορεί να διεξάγονται σε ένα στέκι.

Η τρομοκράτηση των κατοίκων μιας περιοχής που συνυπάρχει με ένα τοπικό στέκι πολιτικής και κοινωνικής έκφρασης, ανοιχτής και δημόσιας.

Η τρομοκράτηση ακόμη και των ιδιοκτητών κτιρίων που νοικιάζουν τέτοια στέκια και η στοχοποίηση τους ως «ηθικοί αυτουργοί».
Από πολλές απόψεις, στο όργιο των κρατικών αυθαιρεσιών του Χρυσοχοϊδη, κατά την διάρκεια αυτών των τριών ημερών, οι δύο κορυφαίες στιγμές με έντονα πολιτική και συμβολική σημασία ήταν η επίθεση στο ΕΕΚ από την μια μεριά και η επίθεση στο ΡΕΣΑΛΤΟ από την άλλη.

Αλλά γιατί στο ΡΕΣΑΛΤΟ?

Διόλου τυχαία επιλογή. Οι σύντροφοι του ΡΕΣΑΛΤΟ έχουν μια μακροχρόνια και συνεπή κοινωνική και πολιτική δράση.
Ωστόσο φαίνεται ότι η τελευταία σημαντική πρωτοβουλία που πήραν ήταν αυτή που μπήκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Μόλις πριν από έναν μήνα είχαν πάρει την πρωτοβουλία για την ανάδειξη της δολοφονίας του σύριου μετανάστη Καμντάν που έγινε κατόπιν άγριου ξυλοδαρμού στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας.
Οι σύντροφοι του ΡΕΣΑΛΤΟ είχαν ρητά κατονομάσει ως υπεύθυνο του ξυλοδαρμού τον διοικητή της τοπικής ασφάλειας Γιοβανούδη και είχαν καλέσει και πορεία διαμαρτυρίας για το θέμα που κατέληξε σε άγρια καταστολή από την αστυνομία με πέντε συλλήψεις.
Το θέμα αυτό φαίνεται πως δεν ξεχάστηκε από τις διωκτικές αρχές καθώς τις ανάγκασε να απολογούνται. Έτσι φάνηκε πως την φύλαγαν στους συντρόφους του ΡΕΣΑΛΤΟ και περίμεναν να πάρουν ρεβάνς.
Ιδιαίτερα αυτό το διάστημα που το πολιτικό πλαίσιο μηδενικής ανοχής και συνολκής προληπτικής καταστολής δεν επιτρέπει στον Χρυσοχοϊδη και στους πραίτορες του, το παραμικρό που θα μπορούσε να τους καταστήσει ευάλωτους και υπόλογους στην κοινή γνώμη.

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – τροτσκιστές, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του στο ΡΕΣΑΛΤΟ και ζητά να σταματήσει κάθε δίωξη του τώρα.
Ζητά την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που χτύπησαν τους συλληφθέντες κατά την διάρκεια της κράτησης τους καθώς και την παραίτηση των συκοφαντών της ΓΑΔΑ που εμφάνισαν στο σάιτ της, τις εικόνες της δήθεν καταστροφής του δημαρχείου που ο ίδιος ο δήμαρχος διαψεύδει.

Ταυτόχρονα, και για έναν λόγο παραπάνω, ζητά την παραίτηση Χρυσοχοϊδη, αυτού του φίλου των Καρατζαφέρηδων και των αστυνομικών βασανιστών σε κάθε γειτονιά.


ΥΓ.

Λεπτομέρεια σημαντική. Εκατοντάδες άτομα την ίδια ώρα που γίνονταν η εισβολή στο ΡΕΣΑΛΤΟ, συγκεντρώνονταν κάτω από καταρρακτώδης βροχή στο σημείο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου για να τιμήσουν την μνήμη τους σε κάλεσμα της Επιτροπής Κατοίκων Εξαρχείων. Τα

Την ίδια ώρα υπεράριθμες δυνάμεις των ΜΑΤ αφού πρώτα τους κύκλωσαν, απέκλεισαν την περιοχή των Εξαρχείων και έκαναν δεκάδες προσαγωγές όλο το βράδυ από την περιοχή των Εξαρχείων μέχρι τις κατελλειμένες σχολές του ΕΜΠ και της Νομικής. Ανάμεσα στις οποίες ένα μέλος του ΕΕΚ και ένα ακόμη από την Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου 94.

Ήταν απλά η πρόγευση στο τι έμελλε να ακολουθήσει την επομένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου